ניתוק תושבות – כל המידע
מי ששוקל מעבר למגורים בחוץ לארץ או שכבר שוהה במדינה אחרת למטרות מחייה או עבודה צריך לשקול האם יהיה נכון עבורו לבצע ניתוק תושבות. מדובר בהליך בירוקרטי שבו אותו אדם מפסיק להיות אזרח של המדינה, זאת בהיבט הן של החובות והן של הזכויות. מצד אחד הוא יפסיק לשלם מיסי חובה כמו ביטוח לאומי וחברות בקופת החולים, מס הכנסה או כל מס אחר אך מצד שני – הוא לא ייחשב יותר כאזרח מן המניין ולכן לא יהיה זכאי להטבות או שירותים סוציאליים כמו ביקור אצל רופא או קבלת קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי.
איך מתבצע ניתוק תושבות הלכה למעשה?
חשוב להבין שיש שתי דרכים לביצוע ניתוק תושבות – האחת מתבצעת באופן אוטומטי אחרי מחייה ומגורים במדינה אחרת במשך חמש שנים רצופות, כלומר שמרכז החיים של אותו אזרח לא נמצא בישראל (כמובן ששליחי המדינה מוחרגים מעיקרון זה). הדרך השנייה תהיה יזומה על ידי אותו אדם והוא זה שיפנה למוסדות המדינה בטרם חלפון חמש שנים ולאחר מילוי טפסים רשמיים התושבות שלו תופסק. ייעצרו תשלומי המיסים שלו וכאמור – הוא לא יהיה זכאי להטבות או כל שירות המוענק על ידי מוסדות המדינה לאזרחים. חשוב מאד לקחת את ההחלטה על כך לאחר הבנה מעמיקה של ההשלכות והמשמעויות ומומלץ לקבל ייעוץ פרטני מאנשי מקצוע.
למי כדאי לשקול לבצע את המהלך?
יש מי שבשלב מסוים של מגורים בחוץ לארץ יודע ומבין שכנראה הוא לא יחזור יותר לישראל ומרכז החיים שלו יישאר מחוץ לגבולותיה. זה הזמן לשקול האם ניתוק תושבות יהיה נכון ומתאים לסיטואציה ולהיערך בהתאם. כך או כך חשוב לפנות לעורך דין ורואה חשבון שמכיר את התחום ויידע להמליץ איך להתנהל ומה בדיוק לעשות. בדרך זו התהליך יושלם בצורה המתאימה וללא שום תקלות. בדרך זו המהלך יושלם בדיוק כפי שיהיה מתאים לסיטואציה הפרטנית.
במשרד עו”ד ורו”ח אבידור לפיד מנוסים בליווי תהליכי ניתוק תושבות ומומלץ לפנות אליהם לקבלת מידע פרטני כדי לדעת מה לעשות. לפרטים נוספים חייגו למספר 054-4468113
